Сумісна лекція в рамках партнерства з НАУ

Амунд Миклебуст, представник Норвезько-української торгової палати, журналіст, громадський діяч провів лекцію для студентів Національного авіаційного університету й Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля.

Тема лекції: «Демократичні та ціннісні поступи в сучасному європейському та українському суспільстві в контексті кризи політичного устрою у світі: історичні ретроспективи Норвегії та України». Лектор розповів про розвиток демократичних інститутів і цінностей обох країн, звернувши увагу слухачів на важливість збереження та підтримки демократичних принципів в умовах сучасного світу.

На лекції був представлений не тільки теоретичний аналіз сучасних подій, але й мало місце обговорення потенційних шляхів розвитку України та Норвегії. Амунд Миклебуст також наголосив на загрозах: популізмі, авторитаризмі, інформаційній війні, які заважають розвитку демократії.

Сумісна лекція в рамках партнерства з НАУ

Завдяки прослуханому матеріалу студенти сформували більш поглиблене розуміння ролі сучасних політичних процесів у суспільстві. Викладений матеріал має важливе значення для розвитку громадянського суспільства,  медіа та міжнародної співпраці в розв’язанні порушених лектором проблем.

Амунд Миклебуст закликав кожного громадянина брати активну участь у захисті демократії та співпраці у вирішенні глобальних викликів.

 Марія Артюх, студентка 1-го курсу спеціальності Журналістика