Участь в обговоренні нових форм і методів фізичного виховання

Викладачі кафедри фізичного виховання Факультету здоров᾿я людини Олександр Лук᾿янюк, Едуард Сколота, Наталія Кривобогова, Олена Шелест взяли участь в онлайн-нараді «Розвиток фізичного виховання і спортивної підготовки серед здобувачів освіти Луганської області у 2024/2025 навчальному році», організованій Луганським обласним відділенням Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України.

Захід зібрав провідних фахівців регіону в галузі фізичного виховання з метою обговорення ключових питань щодо вдосконалення методик фізичної підготовки учнівської молоді, а також обміну досвідом щодо впровадження нових форм і методів фізичного виховання. Ключова тема наради: організація фізкультурно-оздоровчих і спортивних заходів у 2024/2025 навчальному році.

Програма заходу включала в себе також виступи експертів із різних аспектів фізичного виховання та спортивної підготовки, які представили, зокрема, результати апробації рухових активностей у позанавчальний час і в умовах дистанційного навчання.

Відбулася презентація впровадження варіативного модуля «COOL GAMES». Ця ініціатива націлена на модернізацію занять із фізичної культури та залучення учнівської молоді до нових інтерактивних форм фізичної активності.

Запрошення викладачів кафедри фізичного виховання СНУ ім. В. Даля до участі у нараді підтверджує їх активну позицію та вагому роль університету у розвитку фізичного виховання в регіоні, а також підкреслює важливість обміну досвідом для підвищення якості освіти у сфері фізичної культури і спорту загалом.