СНУ ім. В. Даля – частина великої освітньої спільноти

Представники СНУ ім. В. Даля разом з колегами взяли участь у дводенному Українському форумі якості освіти (UQAF-2024) – міжнародному заході, що об’єднав понад 800 учасників з усіх регіонів країни та іноземних колег, де обговорювали майбутнє вищої освіти в Україні.

Відкриття Форуму відбулося під час пленарної сесії «Майбутнє освіти в Україні» за участі голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, Міністра освіти і науки України Оксена Лісового, Міністра Кабінету Міністрів України Олега Немчінова, голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Андрія Бутенка та ректора Національного університету біоресурсів і природокористування України Вадима Ткачука.

За два дні представники Університету взяли участь у меганасиченій програмі з можливістю поставити перед собою завдання і спробувати спрогнозувати варіанти їх вирішення. Надзвичайно цікаві спікери (Михайло Винницький, заступник Міністра освіти і науки України, Андрій Вітренко, заступник Міністра освіти і науки України, Володимир Мірненко, директор Департаменту військової освіти і науки Міністерства оборони України, Руслан Гурак, голова Державної служби якості освіти України Станіслав Ніколаєнко, президент Національного університету біоресурсів і природокористування України, голова Вченої ради, Сергій Квіт, президент Національного університету «Києво-Могилянська академія»),  котрі розглянули виклики перед освітою в Україні та можливі шляхи їх подолання.

Відбулися максимально насичені дискусійні панелі, які спонукали проаналізувати новий дизайн системи зовнішнього забезпечення якості вищої освіти в Україні; сучасні тенденції та виклики вищої освіти в Європі; сучасну модель університету – його стратегічну роль і вимоги сьогодення; адаптацію ролі університетів до потреб воєнного часу й післявоєнної відбудови економіки України; формування взаємної довіри між стейкголдерами.

Учасники відвідали презентації кращих практик:

  • «Інтернаціоналізація у вищій освіті: можливості та виклики для системи забезпечення якості освіти»,
  • «Університет в умовах війни: долання викликів».

А також відвідали цікаву Постерну сесію з презентацією зразкових практик.

Всі учасники заходу отримали важливий досвід від спікерів з питань якості освіти.

СНУ ім. В. Даля – частина великої освітньої спільноти

У Форумі взяли участь: перший проректор Дмитро Марченко, директорка Центру забезпечення якості освіти Людмила Володіна, завідувачка кафедри психології та соціології Юлія Бохонкова, гарант освітньої програми першого (бакалаврського) рівня вищої освіти «Фізична культура і спорт: інклюзивність та освіта» Олена Ткачук.