У СНУ ім. В. Даля популяризують інженерні професії

Викладачі Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля розпочали серію заходів для абітурієнтів різних навчальних закладів Києва з метою популяризації інженерних спеціальності, які наразі потрібні для економіки України.

Студенти Київського фахового коледжу електронних приладів і представники USAID відвідали Лабораторію цифрового прототипування та виробництва FabLab.

У СНУ ім. В. Даля популяризують інженерні професії

Викладачі та студенти СНУ ім. В. Даля провели майстер-клас – показали роботу 3D-принтера: виготовили деталі для двигуна, на лазерному різаку з фанери вирізали підставку для телефона, а також показали макет сільськогосподарського дрона. Гостей запросили безкоштовно відвідувати науковий гурток, роботу якого започатковують в Університеті.

У СНУ ім. В. Даля популяризують інженерні професії

Цього року Проєкт USAID «Економічна підтримка України» облаштував три інженерні лабораторії, включаючи FabLab, для популяризації інженерних спеціальностей серед молоді та надання студентам можливості отримати практичні навички роботи на сучасному обладнанні. Зараз в університеті навчаються понад 5 200 студентів на 8 факультетах.