Новий горизонт українсько-американської співпраці

Новий Західний Університет і Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля створюють партнерство на майбутнє.

Київ, 17 вересня 2024 р. – д-р Кевін Лю, президент Нового Західного Університету (НЗУ), Каліфорнія, США (New Western University, California, U.S.A.), отримав офіційне запрошення Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля (СНУ ім. В. Даля) відвідати кампус університету. Під час візиту д-р Лю провів плідні дискусії з першим проректором СНУ ім. В. Даля, професором Дмитром Марченком, а також проректорами Олексієм Целіщевим та Русланом Галгашем. Як важливий результат візиту, д-р Лю та професор Марченко від імені СНУ ім. В. Даля підписали Меморандум про взаєморозуміння між двома інституціями, як важливий крок для майбутньої співпраці та новий етап в їхньому розвитку.

Цей Меморандум закладає фундамент для всебічної співпраці між НЗУ та СНУ ім. В. Даля, спрямованої на розширення академічних обмінів, спільних курсів, дослідницьких ініціатив та культурної взаємодії. Обидва заклади прагнуть використати свої переваги для створення ширшої освітньої платформи для студентів, у тому числі з України, пропонуючи розширені можливості для навчання з різних дисциплін.

Новий горизонт українсько-американської співпраці

Свідчення підтримки України США

У цей ключовий момент в історії України це партнерство підкреслює непохитну підтримку України і її народу з боку американських науковців та освітньої спільноти. Д-р Кевін Лю наголосив на важливості цієї співпраці: «НЗУ має велику честь співпрацювати зі СНУ ім. В. Даля, і ми прагнемо надавати ширші освітні можливості для українських студентів. Завдяки цьому партнерству ми не лише підтримуємо академічне зростання молодих українців, а й робимо внесок у відбудову та майбутнє процвітання України».

Плекаємо майбутнє України: повна стипендіальна програма

У рамках особливо щедрої ініціативи НЗУ пропонуватиме 20 повних стипендій щорічно українським студентам через СНУ ім. В. Даля. Ця програма підкреслює відданість НЗУ сприянню розвитку молоді України. СНУ ім. В. Даля з його багатою історією та ключовою роллю свідка поступу України до незалежності є відповідним партнером для цієї ініціативи. НЗУ пишається тим, що стоїть поруч із цією поважною установою, заохочуючи наступне покоління робити внесок у майбутнє України.

Спільне бачення: будуємо світліше майбутнє разом

Ця співпраця між НЗУ та СНУ ім. В. Даля виходить за межі партнерства між двома університетами – це свідчення підтримки світової спільноти України і її народу. Поки СНУ ім. В. Даля починає нову сторінку у власній історії, він готовий стати ключовим свідком відродження України. Увесь світ, особливо ті, хто цінує свободу та національний суверенітет, щиро підтримує цю співпрацю. Успіх цього партнерства належатиме не лише НЗУ та СНУ ім. В. Даля, а й усім тим, хто солідарний з Україною. Завдяки спільним зусиллям ці дві інституції прагнуть розвивати розум і серця молоді України, вірять, що їхні внески допоможуть побудувати більш привабливу, незалежну та процвітаючу націю. Разом вони з нетерпінням чекають того, щоб стати свідками піднесення та розквіту України як гордої, незалежної європейської країни.