Студенти старших курсів стали тьюторами та менторами для першокурсників

Здобувачі вищої освіти 2-го курсу спеціальності Психологія провели тренінг для першокурсників-психологів із метою підвищення адаптаційного потенціалу, формування навичок відновлення ментального здоров’я та резильєнтності. Тренерами заходу стали Луценко Прохор, Колеснікова Юлія, Нестеренко Софія, Моргунова Катерина.

Тренери використали дихальні практики, вправи на розвиток логічного мислення, пам’яті та уваги за методикою Ейдетики. Учасники ознайомились із механізмами подолання стресу “Basic PH”, навчились долати стан фрустрації, розглянули курс управління стресом “Самодопомога+” від ВООЗ. Такі зустрічі є дуже корисними, тому що допомагають першокурсникам адаптуватися до нових умов навчально-виховного процесу в закладі вищої освіти, супроводжуються організаційною, інформаційною та психологічною підтримкою, сприяють розвитку вміння вчитися, соціалізації та адаптації в новому освітньому середовищі.

Студенти старших курсів стали тьюторами та менторами для першокурсників

Студентське тьюторство ‒ це дійсно потужний засіб покращення академічного, соціально-психологічного функціонування здобувачів вищої освіти.