Досвід СНУ ім. В. Даля створення комплексної інформаційної системи – колегам і громадам

Досвід СНУ ім. В. Даля в загальній цифровізації та побудові комплексної інформаційної системи управління закладом вищої освіти «Цифровий університет» був представлений у рамках міжнародного воркшопу «Третя місія університетів». Воркшоп проводився в рамках Проєкту ЄС Еразмус+ “Посилення співпраці між університетами і громадами”(UNICOM).

В якості запрошеного спікера результати цифровізації СНУ ім. В. Даля представив зав. кафедри інформаційних технологій та програмування Олег Захожай. Доповідач поділився успішним досвідом Університету в розбудові комплексної інформаційної системи, яка охоплює усі напрями діяльності закладу вищої освіти: освітній, науковий, управлінський.

Досвід СНУ ім. В. Даля створення комплексної інформаційної системи – колегам і громадам

У рамках доповіді «Цифровий університет: рішення для забезпечення сталого функціонування закладів вищої освіти» спікер представив інноваційний підхід у розбудові цифрового освітнього середовища – «розподілений синхронний режим навчання», який передбачає оснащення навчальних приміщень спеціальним обладнанням і створення з таких аудиторій «освітніх нод», які можуть поєднуватися між собою в рамках проведення одного заняття за розкладом. Такий підхід дозволяє забезпечити поєднання учасників освітнього процесу на різних територіально розподілених локаціях університету.

За підсумками доповіді учасники зробили висновок, що запропоноване рішення по комплексній цифровізації закладу вищої освіти дозволяє забезпечити його стале функціонування у воєнний період, а також надає переваги для розвитку у період післявоєнної відбудови та розширення мережі територіально розподілених філій Університету. Докладно з аспектами побудови «Цифрового університету» СНУ ім. В. Даля можна ознайомитися в статті.