Співпраця СНУ ім. В. Даля й ЛНТУ

Відбулося урочисте підписання Меморандуму між Східноукраїнським національним університетом імені Володимира Даля та Луцьким національним технічним університетом.

Цим Меморандумом Сторони висловлюють своє прагнення до розширення співпраці в науковій діяльності, обміні викладачами та здобувачами вищої освіти, а також інтеграційному процесі, впровадження європейських норм та стандартів в освітній процес в рамках ECTS, розвитку міжнародного партнерства в освітній діяльності, зокрема академічної мобільності студентів.

Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля представляли ректорка Ольга Поркуян і завідувачка кафедри дизайну та індустрії моди Галина Ріпка.

Луцький національний технічний університет представляли ректорка Ірина Вахович і завідувачка кафедри технологій легкої промисловості Людмила Назарчук.

Це початок міцних дружніх відносин між університетами, що буде сприяти обміну досвідом та інноваціями, а спільна діяльність, спрямована на інтеграцію до європейського освітнього простору, надасть можливість більш якісно підготувати здобувачів вищої освіти до їх подальшого працевлаштування на підприємствах та установах країни.

Меморандум передбачає широкий спектр співпраці між університетами. Основними напрямками є проведення спільних науково-практичних, у т.ч. онлайн конференцій, конкурсів, реалізацію спільних наукових проєктів, отримання грантів та впровадження інших форм залучення інвестицій для проведення науково-дослідних робіт, забезпечення стажування та різноманітних видів практик на базі Сторін тощо. Це відкриває широкі можливості для здобувачів вищої освіти обох університетів в отриманні нових знань, дослідженні сучасних технології та розвитку своїх наукових інтересів саме у такій тісній співпраці.