Говорить Київ: «Повітряна тривога!» Диктант у бомбосховищах

Уся університетська спільнота на чолі з ректоркою Ольгою Поркуян приєдналася до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Захід до Дня української писемності та мови одночасно з усією країною відбувався на декількох локаціях Університету, в аудиторіях і кабінетах.

Група співробітників і студентів кафедри педагогіки, української філології та журналістики завітали до Інформаційно-творчої агенції «ЮН-ПРЕС», де не тільки писали диктант, а й відвідали яскраві змістовні локації та поспілкувалися про шляхи подальшої співпраці в галузі медіакомунікацій.

Студенти, що зібралися в одній з аудиторій, встигли написати декілька речень тексту письменниці Оксани Забужко під назвою «Магія голосу», який читав письменник і військовослужбовець Павло Вишебаба. Аж раптом на словосполученні «говорить Київ» пролунав сигнал повітряної тривоги.

Ракетна небезпека сталася на всій території України через зліт МіГ-31К з аеродрому Саваслейка. Тому написання диктанту продовжилося в укритті, коли диктор читав текст повторно для перевірки.

Цікаво, що відбій повітряної тривоги відбувся знову таки на словах «говорить Київ». Тож, і Київ, і вся Україна говорить… українською.