Далівці знайомляться з історією м. Кам’янця-Подільського

Нещодавно для студентів і співробітників СНУ ім. В. Даля, переміщеного до Хмельниччини, було проведено екскурсію історичними місцями міста Кам’янець-Подільський, у архітектурі якого переплелися сьогодення й минувшина.

Далівці знайомляться з історією м. Кам’янця-Подільського

Її учасники побачили кафедральний костел св. апостолів Петра і Павла (ХV–ХІХ ст.), що є унікальним у світовій архітектурі завдяки поєднанню мінарету, увінчаного фігурою Діви Марії, та діючого християнського храму, найстарішу в Україні ратушу (будівлю польського магістрату), руську браму початку ХVІ ст., яка є справжньою міні-фортецею, і, звісно ж, візитівку Кам’янця-Подільського – Стару фортецю.

Знайомство з багатою історією Кам’янця-Подільського проводили відомі у місті краєзнавці, професійні історики і археологи – кандидат історичних наук Ігор Старенький та науковий співробітник Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника Євген Левінзон. Також участь в  організації цього заходу взяв директор Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника Олександр Заремба.

Цей захід став зануренням в історію міста, поєднанням з нею й дуже довго буде згадуватися його учасниками.