Роботу Юридичної клініки Pro bono відновлено вдруге

Роботу Юридичної клініки Pro bono відновлено вдруге

Юридична клініка Pro bono, яка існує на Юридичному факультеті СНУ ім. В. Даля з 2005 року, провела тренінг. Розглядалися питання виплати академічних стипендій, соціального захисту студентів, особливості трудових відносин в умовах воєнного часу.

Декан Юридичного факультету Олена Арсентьєва розповіла про важливість роботи кліники: «Оскільки ми двічі переміщений заклад, ми вже вдруге відновлюємо роботу нашої клініки. Вперше це було 2014 року. З 2014 по 2015 рік ми вживали заходів для повноцінного консультування для налагодження комунікаційних зв’язків, для відбудови такої аудиторії, яка б сприяла тому, що ми могли б приймати клієнтів, які потребували від нас правової допомоги від наших студентів, від наших колег-викладачів. Сьогодні у зв’язку з війною з Російською Федерацією частина колективу, нашого студентства перебуває у м. Кам’янець-Подільському. Ми щиро вдячні за це і намагаємось, я сподіваюсь, у нас вже виходить це, налагодити роботу не лише факультету, не лише освітній процес, який, безумовно, триває, який, безумовно, є активним, але й всі наші локації, які були раніше, зокрема Юридичної клініки. Ми створили телеграм-канал, сторінка на фейсбуці у нас була. Намагаємось надавати активні консультації. Є звернення громадян, на щастя, бо ми вважаємо, що це є показником довіри до нашого студентства, до нашого викладацького складу. Сподіваємося, що цей клінічний рух набуде свого розвитку, не зважаючи на те, що мав такі випробування двічі. Віримо у наше студентство – у нас прекрасні студенти. Вони кваліфіковані, готуються до кожного запиту і під кожний запит знаходять саме ту інформацію, яка потрібна. У нас прекрасні викладачі, консультанти, практичні працівники, які допомагають завжди. Тому сподіваюсь, що й сьогоднішній тренінг, який ми проводимо щодо актуальних питань соціального забезпечення, мобілізації у воєнний час, стануть у нагоді нашим слухачам, нашим гостям, які завітали до нас, і, звичайно, після цього ми підготуємо таку інформаційну довідку, де теж дамо можливість на наших сторінках у соцмережах долучитися і отримати цю інформацію».

Роботу Юридичної клініки Pro bono відновлено вдруге

Команда викладачів Юридичного факультету та студентів-клініцистів готова надати консультації з питань їхнього соціального захисту, реєстрації статусу внутрішньо переміщеної особи, оформлення передбачених законодавством виплат та пільг тощо. У разі необхідності такої допомоги та підтримки можна звертатися за електронною адресою pro.bono.snu@ukr.net та у телеграм-канал.