Пошук ефективних партнерів університету продовжується

Пошук ефективних партнерів університету продовжується

Далівці взяли участь в першому вебінарі  «Обговорення створення ефективних партнерств для майбутнього», що відбувся в рамках реалізації Програми «Зміцнення українських переміщених університетів для сталого розвитку» (SUDUS).

Така активність впроваджується в Україні за програмою Фулбрайта та фінансується відділом зі зв’язків з громадськістю Посольства США в Україні.

Метою програми є надання змоги переміщеним українським університетам розробляти та надавати високоякісні навчальні та освітні програми, дослідження, консультації та інноваційні послуги, які відповідають потребам їхніх студентів, роботодавців та нових громад.

Пошук ефективних партнерів університету продовжується

Консультантом в Програмі виступає Мік Муллай, міжнародний радник і тренер, що має понад 30-річний досвід консультування вищих навчальних закладів, урядів та підприємств у Східній Європі, Центральній Азії та США. Він керував програмами освіти та економічного розвитку в Україні, які фінансувалися USAID, Державним департаментом США та Світовим банком. У якості президента Echo Group  Східна Європа та Центральна Азія він  бере активну участь у розробці програм, спрямованих на відновлення та розвиток української освіти та економіки під час та після війни з Росією.

Учасниками вебінару від університету стали проректор з науково-педагогічної роботи, економіки та розвитку СНУ ім. В. Даля Руслан Галгаш, завідувачка кафедри економіки і підприємництва Інна Семененко, декан Факультету інженерії Сергій Кудрявцев та доцент кафедри машинобудування та прикладної механіки Олексій Романченко.

Пошук ефективних партнерів університету продовжується

Під час участі в програмі учасники досліджуватимуть практичні шляхи партнерства з місцевим бізнесом, урядом, іншими навчальними закладами та міжнародними організаціями для покращення їхньої освіти, навчання, консультацій, досліджень та інших послуг. Вони оцінять і покращать існуючі партнерські відносини та визначать шляхи для встановлення нових співробітництв. Під час курсу учасники також дізнаються, як визначати можливості та змагатися за донорське та приватне фінансування для реалізації нових програм. Програма буде реалізовуватись протягом липня-грудня 2022 року.