Відбулося чергове засідання ректорату

Відбулося чергове засідання ректорату

Чергове засідання ректорату відбулося під головуванням ректорки Ольги Поркуян.

Перший проректор Дмитро Марченко доповів про результати формування індивідуальної освітньої траєкторії здобувачів вищої освіти на 2022/23 навчальний рік.

Відповідно до чинного «Положення про порядок та умови формування індивідуальної освітньої траєкторії здобувачами вищої освіти СНУ ім. В. Даля» процедура вибору освітніх компонент була проведена з 15 по 31.05, а також з урахуванням організаційних труднощів сьогодення була проведена додаткова сесія з 15 по 20.06.

Станом на 01.07.2022, виходячи з чисельності контингенту на 01.06.2022, вибір здійснили 91,44 % здобувачів вищої освіти, які мали на це право. За формами і рівнями освіти ситуація мала наступну картину:

РівеньФормаЗдійснили вибір станом на 01.07.2022
Бакалаврденна89,9%
заочна95,6%
Магістрденна86,9%
заочна97,3%

На кількісні показники впливав і рух контингенту студентів (відрахування, переведення, академічні відпустки).

Відповідно до сформованих груп було складено розклад та розміщено на сайті університету. Такий саме підхід було застосовано в вересні щодо здобувачів вищої освіти 2022 року вступу з урахуванням строків вступу.

Відбулося чергове засідання ректорату

Для підвищення ефективності реалізації процедури вибору зроблено певні кроки щодо її удосконалення:

  • змінено структуру каталогу, яка стала більш компактною і зручною для ознайомлення здобувачів вищої освіти;
  • систематизоване розміщення силабусів по кафедрам для спрощення та більш спрямованого пошуку необхідного контенту здобувачами вищої освіти;
  • розширено інформування студентів університету.

Станом на 01.11.2022 каталог налічує як для денної так і для заочної форм навчання 670 освітніх компонент (311 – осінній семестр, 301 – весняний семестр, 58 – третій семестр магістрів).

Необхідна інформація з результатами вибору розміщена на порталі електронного навчання у відкритому доступі і постійно оновлюється при внесенні змін та доповнень.

Відбулося чергове засідання ректорату

Проректор з наукової роботи Олексій Целіщев доповів про стан публікацій у 7 наукових виданнях університету.