Студенти вшанували пам’ять Василя Стуса

Cтуденти першого курсу спеціальності «Журналістика» прийшли на Байкове кладовище, щоб віддати шану українському письменнику й поету, дисиденту, правозахиснику Василю Стусу. Роковини його загибелі в совєтських таборах відзначають 4 вересня. У День пам’яті Василя Стуса студенти читали вірші, обговорювали життєвий шлях видатного українця та його вклад у боротьбу за національне відродження України.

Поряд з Василем Стусом знайшли вічний спокій інші політв’язні, яких радянська влада прирекла на смерть у таборах: поет, журналіст, правозахисник Юрій Литвин та мовознавець, педагог, захисник української мови, член-засновник Української гельсінської групи Олекса Тихий. На  могили трьох дисидентів майбутні журналісти поклали квіти та вшанували пам’ять хвилиною мовчання.

«Усі троє дуже добре розуміли, що українцям потрібна власна держава, бо тільки у своїй державі можна бути захищеним. Держава – це цінність», – розказала викладачка кафедри журналістики та мовної комунікації, журналістка-практикиня Наталія Малиновська.

Студенти-журналісти також відвідали могили інших українських державотворців та дисидентів – Кирила Осьмака, Ярослави Стецько, Михайла Грушевського, Івана Світличного.

Фоторепортаж події зробив студент Микита Кондратов.