Вивчаємо навички самодопомоги при стресі в умовах війни

Викладачі кафедри журналістики на українознавчих студій Факультету гуманітарних та соціальних наук стали учасниками вебінару «Стрес. Навчання навичок самодопомоги при стресі в умовах війни» для освітян, здобувачів освіти та наставників у підприємствах. Проведення заходу стало можливим завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка України».

Мета – зорієнтувати учасників щодо інструментів перезавантаження та подолання стресу.

Вивчаємо навички самодопомоги при стресі в умовах війни

Спікерка заходу Олександра Бурлаченко наголосила, що тривала війна вимагає мобілізації та розуміння того, як можна впоратися із неприємними емоціями та думками, з тілесними проявами стресу. Першим кроком до контролю стресу є знання симптомів та розуміння психофізіології стресу. А головне – знати, як відновити внутрішні ресурси особистості, стабілізувати їх.

Вивчаємо навички самодопомоги при стресі в умовах війни

Під час вебінару учасники спробували опанувати практичні навички подолання стресу за допомогою перевірених технологій та дієвих інструментів. Пані Олександра запропонувала спробувати навчитися використовувати тіло для заспокоєння та відновлення. Учасники отримали щонайменше 4 інструменти самодопомоги і самовідновлення (знання щодо природних способів зниження рівня кортизолу; формування вміння використовувати практичний підхід для полегшення стресу та тривоги; здатність виконувати вправи для полегшення стресу та тривоги).