Гостьова лекція від фахівця з обліку і оподаткування

Головна бухгалтерка ТОВ «Комплексний захист Миколаїв» Тетяна Соломон провела гостьову лекцію, організовану кафедрою обліку і оподаткування СНУ ім. В. Даля, для здобувачів вищої освіти 2-4-го курсів спеціальності 071 «Облік і оподаткування». Тема: «Особливості облікової системи на підприємстві в умовах воєнного стану в Україні».

До заходу доєдналися студенти 2-го курсу спеціальностей 051 «Економіка», 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», 073 «Менеджмент», 075 «Маркетинг», 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» та 292 «Міжнародні економічні відносини», які вивчають дисципліну «Облік і аудит». 

Гостьова лекція від фахівця з обліку і оподаткування

В ході лекції Тетяна Соломон ознайомила студентів з новаціями в обліковому законодавстві України у 2023 році, розповіла про проблеми, з якими стикаються бухгалтери на практиці, та шляхи їх вирішення. Свій виступ лекторка супроводжувала прикладами реальних практичних ситуацій, що виникають сьогодні в обліковій сфері діяльності підприємства з демонстрацією нових форм обов’язкових документів.

Особливу зацікавленість студентів викликала інформація щодо порівняльної характеристики української національної системи обліку з обліковою системою Німеччини, в якій лекторка має практичний досвід.  Лекція відбулася у творчій та дружній атмосфері, а представлена інформація зацікавила студентів, які відчули важливість і перспективність отримання навичок у галузі обліку і оподаткування.