Налагодження міжнародних зв’язків у СНУ ім. В. Даля

Відділ міжнародних проєктів і програм СНУ ім. В. Даля протягом вересня й жовтня 2023 року проводив активну роботу з пошуку нових партнерів для участі в Еразмус+ і Горизонт Європа з метою залучення студентів і НПП до спільних освітніх і наукових проєктів, програм міжнародної мобільності, обміну досвідом і підвищення кваліфікації.

12 жовтня відбулася зустріч-знайомство співробітників відділу із представником Ниського університету (Сербія) Мирославом Міловановичем – доцентом факультету електронної інженерії. Під час зустрічі були озвучені зацікавлення й досягнення сторін, досягнута домовленість про підписання угоди про співпрацю між університетами.

Налагодження міжнародних зв’язків у СНУ ім. В. Даля

27 жовтня відбулась онлайн-зустріч представників СНУ ім. В. Даля зі співробітниками WEA LTD – дублінського тренінгового центру (Ірландія). Катажина Сикора, директорка з налагодження партнерства, розповіла про STEM-програми, міжнародні обміни й тренінги, мовні курси, наукові дослідження та проєкти в галузі ІТ та «зелених» технологій, організовані WEA LTD. Олена Середіна, начальник відділу міжнародних проєктів і програм, підтвердила готовність нашого університету працювати над спільними проєктами з ІТ, охорони довколишнього середовища, логістики, інженерії тощо. Триває робота із підготовки документів про співпрацю між сторонами.

Налагодження міжнародних зв’язків у СНУ ім. В. Даля
Налагодження міжнародних зв’язків у СНУ ім. В. Даля

Наступний етап – залучення науковців СНУ ім. В. Даля та всіх зацікавлених осіб до участі в обговоренні й розробці майбутніх міжнародних проєктів у галузі ШІ, програмної інженерії, енергетики й енергоменеджменту.  Пропозиції й запитання приймаються у відділі міжнародних проєктів і програм СНУ ім. В. Даля за адресою: icd@snu.edu.ua.