Громадянка США викладає англійську мову у СНУ ім. В. Даля

Розпочала роботу запрошена викладачка англійської мови Анна Катарина Томалін, сертифікована викладачка англійської мови за програмою «Віртуальний викладач англійської мови» (VE), стипендіатка програми Державного департаменту США (Virtual English Language Educators)”. Пані Томалін викладатиме в онлайн форматі для студентів університету третього і четвертого курсів кафедри іноземної філології та перекладу спеціальності 035.041 «Філологія (германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська».

Відбір кандидатів на цю програму здійснюється Джорджтаунським університетом США (м. Вашингтон). За цією програмою працюють досвідчені фахівці, які мають досвід викладання англійської мови як іноземної студентам з різних країн світу. Зазначена програма повністю фінансується урядом Сполучених Штатів Америки.

Громадянка США викладає англійську мову у СНУ ім. В. Даля

Робота з пані Анною Томалін стала можливою завдяки довготривалій співпраці, налагодженим зв’язкам та усталеним традиціям між Відділом преси, освіти та культури Посольства США в Україні та кафедрою іноземної філології та перекладу СНУ ім. В. Даля. Дякуючи перемовинам та особистій зустрічі доц. Ірини Афоніної з регіональною директоркою програм з питань викладання англійської мови Посольства США в Україні Лотті Бейкер в м. Кракові. Під час Конференції випускників Регіонального відділення з питань викладання англійської мови Посольства США Ірина Афоніна отримала пропозицію щодо продовження співпраці за програмою «Віртуальний викладач англійської мови» (VE). В рамках цієї програми існує можливість не тільки підтримувати вивчення англійської мови, а також брати участь у публічній дипломатії та налагоджуванні взаємозв’язків між установами.

Громадянка США викладає англійську мову у СНУ ім. В. Даля
Анна Катарина Томалін
Громадянка США викладає англійську мову у СНУ ім. В. Даля

Згідно з умовами  програми в обов’язки американської викладачки  входить проведення занять з англійської мови в онлайн форматі для студентів (8 годин на тиждень) і консультацій з методики викладання англійської мови. Бажаємо успіхів і плідного навчання нашим студентам, а пані Анні Томалін – цікавого досвіду і поглиблення знань про Україну!