Вивчання впливу ШІ на освітній процес

Представники Юридичного факультету СНУ ім. В. Даля, доценти Любов Котова, Андрій Фомін та Олена Карчевська, пройшли підвищення кваліфікації «Штучний інтелект та майбутнє освіти». Цей курс був організований ГО «Прогресильні» та Комітетом з питань розвитку штучного інтелекту при Міністерстві цифрової трансформації.

Програма курсу була дуже насиченою та цікавою. Досвідчені спікери поділилися трендами та тенденціями в розвитку генеративного штучного інтелекту, розкрили лайфхаки його застосування в освіті, а також попередили про виклики, що вже є передбаченими.

Увагу та зацікавлення викликали наступні тематичні блоки – як штучний інтелект застосовувати для персоналізації навчання й автоматизації рутинних завдань; дозволяти чи забороняти його використання в освітньому процесі; як поєднати принципи етики академічної доброчесності з корисним у роботі викладача функціоналом ШІ.

Технологія генеративного штучного інтелекту вже сьогодні має значний вплив на освітній процес, і цей вплив буде тільки зростати в майбутньому, тому опанування знань про нього є надзвичайно важливим завданням для сучасних освітян.