Вебінари в межах проєкту Горизонт HEI4S3-RM

Відбулися вебінари на тему «Дослідження ринку й майбутні бізнес – можливості сировинної галузі» у межах проєкту Горизонт HEI4S3-RM.

Під час заходу свої надзвичайно цікаві та практично корисні доповіді презентували науковці з Іспанії.

Вебінари в межах проєкту Горизонт HEI4S3-RM

Ана Суарес Васкес, директорка департаменту працевлаштування й підприємництва Університету Ов’єдо, розповіла про важливість вивчення ринку в сировинній індустрії. Лекторка познайомила слухачів із методами збору матеріалу для дослідження (включно з якісними техніками). Вона висвітлила характеристики й обов’язкові етапи проведення опитування, особливості укладання опитувальника для проведення описового дослідження ринку, розповіла про дизайн каузального дослідження ринку. Пані Васкес представила також варіанти аналізу результатів опитування та зразки звітів щодо вивчення ринку.

Вебінари в межах проєкту Горизонт HEI4S3-RM

Карлос Боенте Лопес, фахівець із гірничої інженерії Політехнічного університету Мадриду, присвятив свою лекцію передумовам і особливостям ведення бізнесу в сировинній галузі. Він дав визначення сировини, розповів про її різновиди й важливість для економіки. Пан Лопес презентував підприємства, залучені до роботи в сировинній індустрії. Дослідник звернув увагу слухачів на можливості для бізнесу в цьому секторі економіки, ризики й виклики, з якими можуть зіткнутися підприємці, і описав стратегії управління ризиками. Карлос Лопес також зробив припущення щодо розвитку бізнесу в сировинній галузі для різних регіонів і сценаріїв майбутнього людства, враховуючи особливості управління сировиною.

Нагадуємо, що серія вебінарів англійською мовою відбувається в рамках II фази навчальних курсів, запланованих із вересня по грудень 2023 року.