Курси COIL сприяють міжкультурній взаємодії між студентами

Доцентка кафедри іноземної філології та перекладу Олена Гнєдкова взяла участь в черговій робочій зустрічі з іноземними колегами з університетів Мексики, Туреччини, України та США в рамках міжнародного проєкту COIL, глобальної мережі міжнародної співпраці студентів і викладачів через онлайн навчання.

Курси COIL сприяють міжкультурній взаємодії між студентами

У межах цієї співпраці викладачі розробляють і запроваджують у своїх університетах спільні курси з фокусом уваги на міжкультурній взаємодії та порозумінні між студентами.

«Головне у цих спільних курсах – допомогти студентам встановити постійні контакти між собою, представити свою країну, культуру і познайомитися з іншою. Курси COIL – це чудова можливість здобуття первинного міжнародного досвіду, практичного досвіду використання англійської мови у спілкуванні з однолітками для студентів, а для викладачів – розвитку мережі професійних контактів» – відзначила Світлана Кузьміна, декан Факультету гуманітарних та соціальних наук, яка також є учасником цього проекту від СНУ ім. В. Даля.

Курси COIL сприяють міжкультурній взаємодії між студентами

Напарником Олени Гнєдкової в цьому проекті є колега із США Brandon Stow. Разом вони зосередили свої зусилля на наступних напрямках роботи:

  •  Опис впливу культурних чинників на процес людської комунікації між людьми.
  • Розгляд різних точок зору в епістемології, історії та поведінкових нормах, які створюють культурні відмінності.
  • Оцінка впливу культурного розмаїття на повсякденні взаємодії та контексти, як то бізнес, освіта та міжособистісні стосунки.
  • Пояснення впливу культурних переконань і владних структур на комунікативну поведінку людей, груп і спільнот в історичному та сучасному контекстах.
  • Оцінка культурного використання мовчання, невербальних і паралінгвістичних поведінкових сигналів.
  • Складання комунікаційного плану, який включає стратегії подолання прогалин у міжкультурній комунікації та соціальній взаємодії.
Курси COIL сприяють міжкультурній взаємодії між студентами

На спільному засіданні учасники проекту зі всього світу ділились своїми напрацюваннями, розробляли план кооперації студентів, конкретні цілі, активності, теми для дискусій, презентації студентами фінального результату співпраці.