Науковиця СНУ ім. В. Даля з’ясовувала причини подій сьогодення

Доцентка кафедри політологічних та культурологічних студій Олена Карчевська відвідала онлайн лекцію «Як ми тут опинилися? Магістралі та манівці української історії ХХ сторіччя». Це – друга лекція в рамках освітнього проєкту «В пошуках ідентичності», який  реалізує ГО «Культурний Проєкт».

Мета ініціативи –  об’єднання української нації шляхом пошуку відповідей на питання: ким є українці та куди вони повинні рухатися, щоб мати майбутнє?

Лектором виступив Віталій Скальський – історик, доктор наук, директор Українського науково-дослідного інституту архівної справи та документознавства, редактор сайту «Історична правда», викладач Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Присутні на заході обговорили складні й трагічні події української історії ХХ століття, розглянули мотиви російської агресії, проаналізували причини того, чому українців знищували, а вони вижили, і чому ми не сприймали ознаки війни до повномасштабного вторгнення? Учасники дискусії приділили увагу і нагальним питанням: як збудувати нове майбутнє без радянських міфів і чи можна переписувати історію?

Всім, хто цікавиться темою національної ідентичності та історичної пам’яті, прагне зрозуміти виклики сьогодення, радимо долучитися до наступних лекцій в межах освітнього проєкту «В пошуках ідентичності».