Вивчення досвіду налагодження ефективного партнерства

Викладачі СНУ імені В. Даля взяли участь у вебінарі «Інноваці: сутність та стратегії побудови» (Unlocking Innovation: The Strategic Power of Partnership Building for Open Innovation). Захід проводився Европейським інститутом інновацій та технологій (European Institute of Innovation and Technology) в рамках проекту «Підвищення інноваційного та підприємницького потенціалу у вищій освіті» (Boosting innovation and entrepreneurship capacity in higher education).

Спікерами виступили закордонні експерти в сфері розбудови вищої освіти майбутнього, зокрема Ганнес Рафаседер, генеральний директор/президент університету прикладних наук Санкт-Пельтена, президент Європейського університету E³UDRES², президент EURASHE (Hannes Raffaseder CEO/President St. Pölten University of Applied Sciences; President of the European University E³UDRES²; President of EURASHE) та Йара Паскуаль, генеральний директор Collabwith; автор книги «Інновації та співпраця в цифрову еру» (Jara Pascual CEO Collabwith; Author of ‘Innovation and Collaboration in the Digital Era’). Спікери поділились з українськими колегами досвідом побудови відкритих інноваційних екосистем та налагодження ефективного партнерства.

У сучасному динамічному та інноваційному світі співпраця є ключовою, а успішно започатковані інновації залежать від стратегічних зв’язків. Побудова цих стратегічних партнерств діє як каталізатор, сприяючи співпраці, яка виходить за рамки традиційних меж. Оптимізація використання ресурсів, об’єднання організації з партнерами, які володіють додатковими навичками, знаннями та активами – цей стратегічний підхід не тільки прискорює інноваційні цикли, але й забезпечує ефективніше використання ресурсів.

Учасники вебінару проаналізували вирішальну роль побудови партнерства, щоб організації могли адаптуватися до ландшафту відкритих інновацій, що постійно змінюється. Розглянули ідеї, як цей підхід покращує спритність, чуйність і загальну конкурентоспроможність у швидкоплинному та динамічному середовищі.

Дякуємо закордонним колегам за можливість отримати нові знання та досвід, що буде використано на практиці для розширення і розбудови мережі партнерств.

У вебінарі взяли участь викладачі кафедри іноземної філології та перекладу Олена Козьменко, Тетяна Модестова, Ольга Тараненко, Світлана Авдєєва, Зоряна Карпенко разом з колегами з інших факультетів СНУ ім. В. Даля.