Українські та польські університети: шляхи співпраці

Відбулася онлайн-зустріч представників Університету Марії Кюрі-Склодовської (UMCS, Люблін, Польща) з представниками переміщених університетів України.

Від UMCS у зустрічі взяли участь ректор, проф. Радослав Добровольский, проректор з розвитку та ділової співпраці Збігнєв Пастушак,  ректорська колегія, директори окремих підрозділів центрального управління та директори науково-дослідних інститутів, зацікавлених у потенційній співпраці.

СНУ ім. В. Даля представляли проректор з науково-педагогічної роботи, економіки та розвитку, проф. Руслан Галгаш, координатори напрямів роботи, професори Лілія Мартинець та Олег Захожай, доценти Сергій Митрохін, Ольга Захарова, Яна Білоус, Ольга Маслош.

Під час зустрічі сторони обговорили можливості співпраці у сфері науки та освіти, спільні дослідницькі проєкти, підписання угод про співпрацю , обмін студентами та викладачами,  програми подвійних дипломів.

Руслан Галгаш висловив зацікавленість у подальшому розвитку співпраці з UMCS, сподіваючись на взаємну вигоду від цього партнерства та впевненість,  що співпраця з UMCS буде плідною та матиме довгостроковий характер.