Черговий цикл вебінарів за проєктом Горизонт HEI4S3-RM

Відбувся цикл вебінарів на тему «Найкращі практики Індустрії 4.0 у гірничо-сировинному секторі» у межах проєкту Горизонт HEI4S3-RM.

Мануель А. Карабальо Монж, доцент кафедри гірничої інженерії з Університету Уельви (Іспанія), розповів про еволюцію бурильних систем, віддалене буріння й технічні та соціальні виклики, з якими стикаються бурильні компанії.

Дієго Давуаз, керівник відділу досліджень і розробок Atalaya Mining, Riotinto (Іспанія), представив інноваційні методики в добувній промисловості.

Алехандро Барраган, керівник технічного офісу IPH Group (Іспанія), презентував стратегію використання автономних дронів у гірничо-сировинному секторі, покращення безпеки й оптимізації підземних операцій під час видобутку корисних копалин.

Горазд Жибрет, старший науковий співробітник Геологічної служби Словенії (GeoSZ), розповів про шляхи використання, пошуку й видобутку мінеральних ресурсів.

Доктор Жибрет пояснив, як відбувається відкритий і закритий видобуток корисних копалин, а також представив концепт внутрішнього буріння із зануренням. На його думку, майбутнє гірничо-сировинного сектору полягає в повній автоматизації процесів, селективному видобутку копалин, мінімізації забруднення довкілля, освоєнні космічних об’єктів – Місяця, Марса, астероїдів.