Майбутні журналісти відвідали Книжкову палату України

Майбутні журналісти, студенти першого курсу, відвідали Книжкову палату України імені Івана Федорова – державну наукову установу у сфері видавничої справи та інформаційної діяльності.

Зустріч у книжковій палаті почалась з презентації її історії. Гуцол Галина Олександрівна, заступниця директора з наукової роботи, розповіла студентам про заснування державного архівного фонду друкованих видань, показала зразки зі спецфонду, в якому зберігається література, яка була заборонена цензурою, і розповіла про основне завдання Книжкової палати в Україні.

Цікаві факти про фонд Палати: 

  • рік заснування 1919; 
  • у спецфонді Палати зберігається вся література, яка була заборонена цензурою в Україні;
  • видання у Книжковій палаті не списуються, а зберігаються довічно; 
  • архів налічує 15 мільйонів видань.

Студенти також побували в самому архіві Палати, де вчений секретар Васьківська Ольга Леонідівна розповіла їм про видання, які зберігаються в архіві, а також показала ексклюзивні примірники, які збереглися тільки тут. Також газетний фонд підготував молодим журналістам примірники друкованих газет з початку 1919 року агітаційні плакати СРСР.

Майбутні журналісти відвідали Книжкову палату України

Дякуємо директору КПУ ім. Федорова Сенченко Миколі Івановичу та його колективу за можливість відвідати установу та доторкнутися до історії України через стародрук.