Участь у Всеукраїнському проєкті «Незламні правничі школи України»

Юридичний факультет СНУ ім. В. Даля взяв участь у Всеукраїнському проєкті «Незламні правничі школи України», організованому провідними юридичними школами.

Презентували бінарну лекцію «Правосуддя в умовах воєнного стану в Україні: поради для клініцистів» від професорки Ольги Шаповалової, судді-спікерки Господарського суду Луганської області, співзасновниці ГО Міжрегіональний експертний центр «ПроДжастис» Олени Фонової та судді-спікера Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області Дениса Коваленка щодо впровадження та роботи Електронного суду, щодо порядку повідомлення сторін на ТОТ щодо особливості участі сторін в судовому засіданні в режимі відеоконференції, поновлення чи продовження процесуальних строків у зв’язку з воєнним станом тощо.

Другий день говорили з головою Юридичної клініки «PRO BONO» Вікторією Жолудєвою про розвиток юридичної клінічної освіти з точки зору цифровізації, торкнулися бізнес-процесів, реалізованих проєктів та перспектив розвитку юридичної клініки у сфері діджиталізації в рамках семінару «Юридичні інновації 2.0: діджиталізація роботи Юридичної клініки СНУ ім. В. Даля» модерації доцентки кафедри правознавства.

Третій день присвятили воркшопу «Правнича лабораторія: навчання  через практику та співпрацю», де партнери факультету та Юридичної клініки, гості-представники міжнародних ГО говорили про потенціал залучення студентів-клініцистів до захисту постраждалого населення під час гуманітарної кризи, про окремі аспекти взаємодії Представництва Норвезької ради у справах біженців в Україні  та юридичних клінік, поділилися досвідом практики оскаржень рішень ПФУ щодо відмови в призначенні та перерахунку пенсії, можливостями стажування студентів-клініцістів на базі міжнародних неурядових гуманітарних організацій (начальник юридичного відділу Західного регіонального офісу Норвезької ради у справах біженців в України Максим Голтвяницький, провідні юристи Представництва Норвезької ради у справах біженців в Україні, адвокат Олексій Гребенар та Віра Карча, провідна юристка).

Пані декан Юридичного факультету Олена Арсентьєва розповила про досвід співпраці за проєктом COIL «Сексуальне та гендерне насильство під час конфлікту: розуміння цих злочинів і того, як гендерні упередження негативно впливають на їх розслідування та переслідування», який було реалізовано Юридичним факультетом СНУ ім. В. Даля та Гаазьким університетом (The Hague University of Applied Sciences).

Участь у Всеукраїнському проєкті «Незламні правничі школи України»

Вдячні натхненникам та організаторам Всеукраїнського проєкту «Незламні правничі школи України», який дав можливість всім учасникам згуртуватися, об’єднатися, поділитися досвідом, почути та підтримати одне одного, сприяти налагодженню та зміцненню зв’язків між правничими школами України.