Участь у тренінгу з протидії дискримінації

Представниця Центру міжкультурних комунікацій кафедри політологічних та культурологічних студій СНУ ім. В. Даля, доцентка Олена Карчевська взяла участь у тренінгу для ВПО «Дискримінація. Ознаки, види, причини та механізми захисту», який відбувся в Тернополі. Захід був організований представництвом Freedom House в Україні, а модератором виступила Наталія Радушинська – адвокатка, викладачка, тренерка Ради Європи, голова Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Житомирської області, заступниця директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Участь у тренінгу з протидії дискримінації

Тренінг був присвячений боротьбі з проблемою дискримінації та проявів нетерпимості до представників вразливих груп населення під час внутрішнього переміщення внаслідок повномасштабного вторгнення РФ в Україну. В межах сесійних занять були відпрацьовані наступні важливі теми: «Поняття й роль стереотипів і упереджень у житті людини», «Дискримінація та її види, захищені ознаки», «Національне та міжнародне законодавство щодо протидії дискримінації. Практика ЄСПЛ у справах щодо дискримінації», «Захист ВПО від дискримінації. Механізми та алгоритми» тощо.

Агресія проти України спричинила масове внутрішнє переміщення, що робить вразливі групи населення, такі як жінки, діти, люди з інвалідністю, етнічні меншини та ЛГБТКІ+, особливо вразливими до дискримінації та нетерпимості.

Участь у тренінгу з протидії дискримінації

Важливо підвищувати обізнаність про проблему дискримінації та нетерпимості до ВПО, а також просувати інклюзивність і повагу до різноманітності. Тому боротьба з дискримінацією та нетерпимістю, і не тільки до ВПО, є спільним завданням для урядів, міжнародних організацій, громадянського суспільства та приватного сектору. Співпрацюючи разом, ми можемо створити більш інклюзивне та справедливе суспільство для всіх нас.