Чи в ЄС місце для України?

Студенти 1-го курсу спеціальності 035 «Філологія. Германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська» разом із завідувачкою кафедри іноземної філології та перекладу Ольгою Семенець відвідали зустріч з нагоди святкування Дня Європи 2024 з керівницею відділу преси та інформації Представництва ЄС в Україні Байбою Кіне.

Пані Кіне розказала гостям лекції, серед яких були студенти та співробітники СНУ ім. В. Даля, про історію створення ЄС, про відносини ЄС та України, про шлях України до членства в Європейському Союзі, про підтримку України країнами ЄС у протистоянні збройній агресії РФ, про перспективи подальшого співробітництва.

Зустріч пройшла в теплій, товариській атмосфері з пізнавальною презентацією та вікториною наприкінці, в якій найбільш уважні студенти отримали цікаві подарунки. Учасники вкотре переконались, що Україна є частиною великої європейської родини, розділяє європейські цінності, готова виборювати своє місце в ЄС, навіть якщо її шлях до Європейського Союзу є нелегким і тернистим.

Дякуємо пані Байбі Кіне за лекцію, Інформаційному центру ЄС в Луганській області при СНУ ім. В. Даля та його керівниці, викладачці кафедри іноземної філології та перекладу Зоряні Карпенко за запрошення та організацію заходу!