СНУ ім. В. Даля: шлях до партнерства з бізнесом та науково-дослідницькими організаціями

Ректорка СНУ ім. В. Даля Ольга Поркуян разом із завідувачкою кафедри комп’ютерно-інтегрованих систем управління Мариною Лорією та начальницею відділу міжнародних проєктів і програм Оленою Середіною взяли участь у заключній сесії в рамках програми Horizon Europe, яка проходить на базі університету Уельви (Іспанія).

Проєкт European Institute of Innovation and Technology (EIT), який фінансується Європейським союзом, розробив і впроваджує ініціативу EIT HEI Initiative. Ця ініціатива полягає в розбудові інноваційного та науково-дослідницького потенціалу для вищої освіти в рамках стратегічного інноваційного плану EIT на 2021-2027 роки.

Проект HEI4S3-RM спрямований на зміцнення партнерства між вищою освітою, бізнесом та науково-дослідницькими організаціями шляхом розробки інноваційного шляху для підприємницьких університетів. Міжнародний консорціум працював над вирішенням проблем екології, впровадження інновацій, посилення зв’язку між університетами та підприємствами. 

СНУ ім. В. Даля: шлях до партнерства з бізнесом та науково-дослідницькими організаціями

«Важливими практичними результатами для нашого університету були створення Talent Lab, запровадження стартапів, публікації за тематикою проєкту. Але ще більш цінним є обмін досвідом із колегами з різних країн: Іспанії, Польщі, Німеччини, Фінляндії, Словенії, Румунії, Сербії, Італії та Греції. Дякуємо колегам за плідну співпрацю і підтримку», – зазначила Ольга Поркуян.