Наші – у Верховній Раді

Студенти СНУ ім. В. Даля відвідали Освітній центр Верховної Ради України. Під час візиту заступник керівника освітнього центру Лілія Герасименко провела інтерактивну презентацію про історію та основи українського парламентаризму, засади роботи гілок влади в Україні, зокрема, єдиного законодавчого органу влади, її комітетів та народних депутатів.

Учасники мали унікальну можливість взяти участь у грі-моделюванні засідання Комітету Верховної Ради України. Вони приміряли на себе ролі депутатів чотирьох різних фракцій та обговорили один законопроєкт із перспективи різних політичних позицій. Вийшла дуже змістовна дискусія. На завершення було проведено голосування за законопроєкт у режимі реального часу.

Під час візиту студенти дізнались багато інсайдерської інформації з перших вуст. Захід було проведено за ініціативи кафедри журналістики та українознавчих студій СНУ ім. В. Даля, завідувачки кафедри Олени Попової та викладачки Валерії Мазури, за підтримки керівника відділу з виховної роботи Тетяни Сотнікової та голови студентської ради Натальї Паніної.