Через освіту – до демократії

Представництво Міжнародної фундації виборчих систем в Україні (IFES Україна) та СНУ ім. В. Даля об’єднали зусилля для підготовки викладачів і надання студентам освітніх послуг, які сприятимуть утвердженню ідей верховенства права та демократії.

На виконання укладеного Протоколу про співпрацю було впроваджено інноваційний та інтерактивний курс з вирішення виборчих спорів. Метою курсує формування у студентів високого рівня предметних компетентностей у цій сфері.

Через освіту – до демократії

Почалася підготовка викладачів ЗВО – відбувся тренінг з методики викладання навчального курсу «Вирішення виборчих спорів» (частина 1). Від Юридичного факультету СНУ ім. В. Даля учасницею тренінгу стала завідувачка кафедри конституційного права, професорка Галина Татаренко.

 Курс базується на світовій методології IFES для університетів «Посилення залученості через освіту для демократії» (Strengthening Engagement through Education for Democracy SEED). Учасники тренінгу отримали необхідні матеріали та посібники, познайомилися з навчальними методиками курсу та особливостями виконання студентських проєктів.