Факультет економіки і управління на шляху до нових проєктів

Насиченим стало для Факультету економіки і управління відвідування партнерського університету Royal Holloway University of London (RHUL).

Команда факультету (проф. Євген Івченко, проф. Інна Семененко, проф. Юлія Клюс, доц. Яна Білоус) протягом візиту провела багато заходів та зустрічей з профільними представниками партнерського університету. Декан факультету, Євген Івченко, презентував британським колегам ключові напрями роботи факультету.

Факультет економіки і управління на шляху до нових проєктів

За результатами зустрічей з деканами Метью Хамфрісом (Matthew Humphreys, School of Law and social sciences) та Хрістосом Цінополусом (Christos Tsinopolous, School of Business and management) концептуально визначено подальшу співпрацю за різними напрямами, зокрема:

  • проведення спільних наукових досліджень у сфері сталого соціально-економічного розвитку регіонів та окремих територій, у тому числі у післявоєнний період та в умовах кризових явищ, смарт-спеціалізації територій;
  • участь у спільних грантових проєктах, залучення в якості партнерів наукових та освітніх проектів Erasmus+ та Горизонт-Європа;
  • двосторонні гостьові лекції з економіки, бізнесу, менеджменту, бухгалтерського обліку, аудиту, фінансів, маркетингу тощо;
  • активне залучення британських студентів та колег до участі в якості співорганізаторів та учасників науково-практичної конференції «Цілі сталого розвитку: Проблеми та досягнення в Україні та світі».

Із заступником декана факультету права та соціальних наук (School of Law and social sciences) Анною Гуптою (Anna Gupta) розглянуто можливість наукової співпраці з різних питань, пов’язаних з міграційними процесами в Україні та ЄС. Про спільне формулювання дослідницьких ідей, збір мікроданих для спільних публікацій з питань місцевого економічного розвитку органів місцевого самоврядування, оцінки стану довкілля, розвиток молодіжного підприємництва на базі бізнес-хабу домовились із проф. Хуаном Пабло Руд (Juan Pablo (JP) Rud) та проф. Томасом Вейнрайтом (Thomas Wainwright).

Факультет економіки і управління на шляху до нових проєктів

Проф. Олена Трегідга (Helen Tregidga) запросила проф. Юлію Клюс приєднатися до редколегії наукового журналу RHUL. Особливу зацікавленість проф. Олена Трегідга (Helen Tregidga) проявила до спільних досліджень з питань податкових стимулів для підвищення інвестиційної привабливості, у тому числі деокупованих територій. Проф. Філіп Ву (Philip Wu) прийняв запрошення провести гостьові лекції з цифрової підтримки та інновацій в економіці та менеджменті.

Факультет економіки і управління на шляху до нових проєктів

Завідувач кафедри стратегії, міжнародного бізнесу та підприємництва, проф. Томас Вейнрайт (Thomas Wainwright) запросив проф. Інну Семененко провести воркшоп між кафедрами обох університетів та презентувати основні напрями досліджень для визначення потенційних тем для спільних проєктів у майбутньому.