«Smart-city» та інші інноваційні проєкти Факультету транспорту і будівництва

Лондонський університет Royal Holloway приймав з візитом представників СНУ ім. В. Даля в межах співпраці університетів у проєкті «Ініціатива єднання» (Twinning Initiative).  

Під час візиту представниця Факультету транспорту і будівництва, проф. Галина Татарченко, презентувала основні наукові інтереси кафедр факультету та запропонувала ідеї спільних досліджень. З виконавчим деканом і професором геополітики Клаусом Доддс обговорено питання організації воркшопу, спільної конференції зі студентами з питань урбоекології та здоров’я людини.

«Smart-city» та інші інноваційні проєкти Факультету транспорту і будівництва

Визначені напрями співпраці зі Школою наук про життя та навколишнього середовища RHUL надають гарні перспективи для реалізації майбутніх проєктів. Запропоновано організувати роботу по плануванню «Smart-city» з використанням інноваційних систем та елементів, підвищенням якості і оптимізації автоперевезень у напрямку зниження теплових та вуглецевих викидів, організації енергоефективних (Positive Energy District) районів. Також запропоновано спільну роботу щодо вибору напряму нормалізації повітряного простору урбанізованих територій, у тому числі й очищення повітря спеціальними пристроями.

«Smart-city» та інші інноваційні проєкти Факультету транспорту і будівництва

Доктор Кевін Клемітшоу, керівник відділу наук про Землю, організував чудову екскурсію лабораторіями Школи та ознайомив колег з усіма етапами вивчення молекулярних структур з метою подальшого забезпечення харчуванням населення планети.