Черговий успіх наймолодшого кандидата наук-доктора філософії

Кафедра будівництва, урбаністики та просторового планування зробила значний крок до 100% рівня забезпеченості кадрами вищої кваліфікації, поповнивши свій склад черговим доктором філософії. Старший викладач кафедри Костянтин Соколенко захистив дисертацію на здобуття вченого ступеню доктора філософії PhD за актуальною для СНУ ім. В. Даля тематикою.

Разова спеціалізована вчена рада, утворена наказом Вінницького національного технічного університету прийняла рішення про присудження ступеня доктора філософії з галузі знань 19 – «Архітектура та будівництво» Костянтину Соколенку на підставі публічного захисту дисертації «Інженерно-планувальна організація території Луганської області в сучасних умовах» за спеціальністю 192 – «Будівництво та цивільна інженерія».

Успішний захист дисертації Костянтином Соколенком став логічним результатом його наукової діяльності. У 2022 році науковець посів другу позицію в індивідуальному рейтингу з наукової діяльності серед старших викладачів та асистентів СНУ ім. В. Даля. У номінації «Вчений року – 2023» серед викладачів та асистентів Костянтин посів перше місце. Також загальний доробок з 28 наукових публікацій за темою дисертації підкреслює якості наймолодшого кандидата наук-доктора філософії.

Потужний колектив кафедри будівництва, урбаністики та просторового планування, доктори та кандидати наук, забезпечує проєктні групи по всіх трьох ступенях підготовки – бакалавр, магістр, доктор філософії. По спеціальності 192 – «Будівництво та цивільна інженерія» кафедра здійснює набір і навчання студентів по повному циклу підготовки.

Тож Факультет транспорту та будівництва вкотре довів, що він займає лідируючі позиції у науковій діяльності університету.