Наукові розробки технології фізичної реабілітації військовослужбовців-ветеранів

Представники кафедр інформаційних технологій та програмування, психології та соціології, а також фізичної культури та спорту провели практичну сесію по використанню імерсивних технологій для фізичної реабілітації та соціальної адаптації важкопоранених військовослужбовців.

Під час сесії були використані результати спільних наукових досліджень науковців у сфері інформаційних технологій, реабілітації та соціально-психологічного супроводу. Наукові дослідження проводяться з метою розробки технології фізичної реабілітації військовослужбовців-ветеранів, які отримали важкі поранення й психологічні травми. Ці технології дозволяють створити захищаючі середовища, які сприятимуть відновленню фізичного та психічного здоров’я.

Практична сесія проводилася за безпосередньою участю лікарів і психологів реабілітаційного центру. Ефект від використання запропонованої методики перевершив усі очікування. Було отримане підтвердження того, що інноваційний підхід до терапії та реабілітації дозволяє зменшити фантомний біль у військовослужбовців з ампутованими кінцівками, покращити психоемоційний стан пацієнтів, а також допомагати відновлювати соціальні зв’язки.

Медичні працівники й адміністрація реабілітаційного центру висловили свою зацікавленість у продовженні співпраці в напрямку удосконалення представленої методики, а також проведенні подальших досліджень.