Вивчення досвіду закордонних колег з оновлення та розробки освітніх програм

Завідувачка кафедри іноземної філології та перекладу Ольга Семенець та гарант ОПП спеціальності 014.021 «Середня освіта. Англійська мова та зарубіжна література» Вікторія Хромова на запрошення факультету лінгвістики та соціальних комунікацій НАУ відвідали відкриту лекцію професорки Університету Євле (Швеція), докторки з дидактики Сільвії Едлінг на тему «Особливості професійної підготовки педагогічних кадрів для закладів вищої освіти в Швеції. Перспективи впровадження досвіду в Україні».

Цікава й змістовна розповідь лекторки стосувалась історії становлення педагогічної освіти у Швеції, зміни її фокусу з масифікації та уніфікації на маркетизацію та інтернаціоналізацію, цілей викладання та тих викликів, що стоять перед сучасними педагогами, тощо. Тема та зміст лекції спричинили жваву дискусію й цілу низку запитань від колег з багатьох ЗВО України, присутніх на заході.

Лекція пані Сільвії Едлінг стала неймовірно корисною і для студентів-магістрів спеціальності 014.021 «Середня освіта. Англійська мова та зарубіжна література», які доєдналися до заходу в рамках курсу «Методика викладання англійської мови в ЗВО», – вони отримали нові знання та підстави для професійних рефлексій.