Відбулося чергове, в онлайн- та офлайн-форматах, засідання ректорату СНУ ім. В. Даля

Відбулося чергове, в онлайн- та офлайн-форматах, засідання ректорату СНУ ім. В. Даля

Ректорка СНУ ім. В. Даля Ольга Поркуян, відкриваючи чергове засідання ректорату, повідомила, що 29 березня відбудеться чергове засідання Вченої ради університету, і запропонувала надавати пропозиції щодо додаткових питань, які потребують обговорення і затвердження. Крім основного питання «Щодо діяльності університету в умовах військового стану» необхідно розглянути цілу низку поточних питань, у тому числі щодо внесення замін у навчальні плани деяких освітніх програм, які стосуються заміни випускної кваліфікаційної роботи на іспит.

Як повідомив директор Центру навчально-методичного забезпечення освітньої діяльності Павло Боровик, вже надаються виписки з протоколів засідань кафедр для опрацювання. Тож 28 березня буде повна інформація щодо цього питання. Додатково вчений секретар Григорій Бойко повідомив, що кадрові питання не розглядатимуться.

На ректораті також були розглянуті питання щодо розміщення далівців на нових локаціях внаслідок переміщення з зони активних бойових дій.

Проректор з наукової роботи Олексій Целіщев повідомив про початок заселення далівців в гуртожиток №4 Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, а також про співробітників і студентів, які мають намір приїхати саме на цю локацію.

Перший проректор Дмитро Марченко доповів про розміщення у гуртожитках локації у Кам’янці-Подільському, про закупівлю побутової техніки, організацію харчування студентів, заплановане поступове проведення ремонтів у приміщеннях.

Щодо організації навчального процесу Дмитро Миколайович повідомив, що відповідно до листа МОНа і у зв’язку з вимушеними канікулами, щоб витримати необхідну кількість кредитів, готується проект наказу про зміну графіку навчального процесу, можливо, проведення занять по суботах.  

Обговорили також організацію співпраці з місцевими громадами, волонтерами. Запланували допомогти з ряду питань департаменту ЖКГ, адже кількість мешканців міста у зв’язку з евакуацією значно збільшилася. 

Ольга Вікторівна повідомила про стан будівель університету у м.  Сєвєродонецьк. В наслідок постійних обстрілів міста деякі з них зазнали суттєвих пошкоджень, усунути які наразі немає можливості. Разом з тим, співробітники університету, які ще залишаються в місті, намагаються провести деякі роботи. 

Наостанок ректорка запропонувала колегам ознайомитися з  інформацією, оприлюдненою Міністром освіти і науки України Сергієм Шкарлетом, щодо проведення вступної кампанії 2022 та надати за потреби раціональні пропозиції відповідно до реалій сьогодення. Ольга Поркуян наголосила, що питання проведення вступної кампанії дуже важливе, але головне на сьогодні – безпека студентів і співробітників, допомога ЗСУ та волонтерам і поновлення якісного освітнього процесу.