Далівець рятує життя людей

Студент СНУ ім. В. Даля спеціальності «Фізична терапія, ерготерапія» Денис Петренко став відомим на всю Україну після того, як в інтернеті було викладене відео, на якому він як волонтер Червоного Хреста України, інструктор з першої допомоги, член Загону швидкого реагування під час обстрілів у центрі Харкова закривав собою постраждалу жінку. Ризикуючи своїм життям, хлопець не залишив постраждалу насамоті.

Далівець рятує життя людей

Денис родом з Харківщини. Навчався у медичному коледжі, де отримав спеціальність «Фельдшер». Тоді й почав працювати у Червоному Хресті України: волонтерів, навчався, допомагав, проходив майстер-класи. Для отримання вищої освіти обрав СНУ ім. В. Даля.

Про навчання в університеті розповідає:

«Коли я прийшов до СНУ ім. В. Даля, я з самого початку думав про те, як зробити так, щоб навчання не заважало волонтерству. Навіть уже підготував деякі проєкти, які хотів обговорити (спочатку їх потрібно було продумати, прописати, а потім донести до керівництва). Наприклад, міжнародне гуманітарне право. Це був проєкт, у якому допомагав Данський Молодіжний Червоний Хрест. Вони готові були допомагати навчати людей в Луганській області. Навчити тренерів, які потім студентам, молодим людям, школярам розповідали б про міжнародне гуманітарне право, про норми, про поведінку в якихось ситуаціях воєнного плану. Але, у підсумку,  ми запізнилися з цим проєктом. Зараз я намагаюсь впроваджувати тренінги з мінної небезпеки. Іноді, якщо взяти випадки з практики, деякі, як і той випадок у Харкові, трішки виходять за рамки навчання. Але довелося через таке пройти, діяти у конкретних обставинах. У таких ситуаціях, насправді, треба все робити правильно. Тоді, у тому випадку в Харкові, до нашого приїзду люди все зробили правильно, потім, коли ми під’їхали, зробили все можливе, а вже потім, швидка під’їхала через декілька хвилин після нас. Це дуже злагоджена велика команда. Тому там всі один за одного, кожен за кожного, людина за людину. Ми залишаємося людьми».