Далівець-волонтер потребує допомоги

Далівець-волонтер потребує допомоги

Сімнадцятирічний студент групи АТ-19 Сєвєродонецького політехнічного фахового коледжу, який є відокремленим підрозділом СНУ ім. В. Даля, Михайло Стародинов отримав важке поранення в ногу, переніс декілька операцій. Значного покращення його стану поки що немає, наразі він направлений на подальше лікування до Івано-Франківська.

Михайло з березня прийшов до гуманітарного штабу м. Сєвєродонецька, щоб допомагати фасувати продукти для людей. Потім, коли дізналися, що він є гарним водієм, було вирішено, що він буде їздити містом, розвозити гуманітарну допомогу. Багато разів їздив за 70 кілометрів до м. Бахмут за гуманітарним вантажем для сєвєродончан. Розвантажуючи вантажівку з продуктами, перший раз потрапив під обстріл «Градами». Того разу він залишився неушкодженим. Але після чергового обстрілу  волонтерської машини юнак зазнав тяжкого поранення.

Далівець-волонтер потребує допомоги
Далівець-волонтер потребує допомоги

Директор коледжу Євген Жученко добре пам’ятає цього студента:

«Коли приходить хлопець навчатися на спеціальність «Автомобільний транспорт», з першого заняття розумієш, якщо він поступив вчитися свідомо. Так було з Мишком. Хапав інформацію, як то кажуть,  на льоту. Вибачався, що не зміг прийти на лекцію… А коли я дізнався, що вони зі співгрупником взяли в аренду СТО, зрозумів, що прийде час і  сам буду в нього вчитися. Практична робота швидко робить з хлопчика  дорослого чоловіка. Але не сталося – війна. Я досі не розумію, де у нього стільки мужності? У 17 років під важкими обстрілами розвозити продукти, фанеру, ліки, людей. Водій МАЗу, уявіть! Що він тоді відчував? Мабуть, що так і не інакше треба було. Я радий, що не помилився у ньому.  Коли ми кажемо: Героям слава!, впевнений, це і про нього, Михайла Стародинова, студента 3-го курсу Сєверодонецького коледжу. Пишаюся ним».

Протез може коштувати з декілька десятків тисяч доларів. Та й до успішного видужання йому потрібні кошти для придбання медикаментів. На щастя, поруч з Мишком у лікарні його батько, який чекає на допомогу звідусіль і від дружньої далівської спільноти. Номер картки батька Михайла 5168 7451 1588 6878 (Приватбанк).

Єдність та допомога одне одному пришвидшує нашу Перемогу.