Вчена рада СНУ ім. В. Даля провела два засідання у травні

16 травня 2022 року відбулося планове засідання Вченої ради університету під головуванням голови Вченої ради, ректорки університету проф. Ольги Поркуян.

Вчена рада СНУ ім. В. Даля провела два засідання у травні

Порядок денний включав питання: 1. Про підготовку університету до вступної кампанії у 2022 році. 2. Кадрові справи. 3. Різне.

З першого питання виступив перший проректор університету проф. Дмитро Марченко. Він поінформував членів Вченої ради про готовність структурних підрозділів університету (факультетів та коледжів) до вступної кампанії з урахуванням нинішньої ситуації в країні, яка внесла суттєві корективи в організацію агітаційної роботи. Головною особливістю підготовки та проведення вступної кампанії в цьому році є те, що на сьогодні абітурієнти та їхні батьки потребують інформаційної підтримки й роз’яснень щодо змін у процедурі вступу до закладів вищої освіти. Тож, одне із завдань  деканатів і  Приймальної комісії – надати їм вичерпну актуальну інформацію щодо Вступу-2022.

Вчена рада СНУ ім. В. Даля провела два засідання у травні

В даних умовах було переформатовано заплановані заходи щодо підготовки та проведення вступної кампанії. Виходячи з нових реалій, було розроблено новий план роботи Приймальної комісії на час очікування офіційних документів щодо проведення вступної кампанії.

В обговоренні доповіді  взяли участь: відповідальний секретар приймальної комісії доц. Вікторія Гніденко, проректор з наукової роботи проф. Олексій Целіщев,  декан факультету інженерії доц. Сергій Кудрявцев, декан юридичного факультету проф. Олена  Арсентьєва, декан факультету транспорту і будівництва доц. Сергій Кузьменко та інші.   

З  другого питання були представлені кадрові справи, щодо присвоєння вчених звань науково-педагогічним працівникам університету: вченого звання професора кафедри міжнародної економіки та туризму д. географ. н. Галині Заваріці; вченого звання  доцента кафедри банківської справи та фінансів к. е. н. Олені Середі. За результатами таємного голосування обом здобувачам присвоєні вчені звання.

Вчена рада СНУ ім. В. Даля провела два засідання у травні

31 травня 2022 року відбулося  засідання Вченої ради університету під головуванням голови Вченої ради, ректорки університету проф. Ольги Поркуян. Порядок денний включав питання: 1. Про стан та перспективи розвитку факультету гуманітарних та соціальних наук. 2. Кадрові справи. 3. Різне.

Вчена рада СНУ ім. В. Даля провела два засідання у травні

З першого питання виступила декан факультету  доц. Олена Федорова. Вона звітував про підсумки роботи факультету за 3 попередні роки та окреслила перспективи розвитку факультету з урахуванням нинішньої ситуації в країні. В обговоренні доповіді декана факультету взяли участь: проректор з наукової роботи проф. Олексій Целіщев, проректор з науково-педагогічної роботи, економіки та розвитку проф. Руслан Галгаш,  начальник науково-дослідної частини доц. Григорій Бойко. Від комісії з підготовки проєкту рішення Вченої ради виступила декан факультету міжнародних відносин Олена Козьменко. Було відзначено, що на факультеті працює висококваліфікований науково-педагогічний колектив, діє  Спеціалізована  рада із захисту докторських дисертацій, Центр розвитку кар’єри, Центр медико-соціальних та психотехнологій,  Центр медіації, Ветеранський простір університету. Рішенням Вченої ради було окреслено перспективи подальшого розвитку факультету.

Вчена рада СНУ ім. В. Даля провела два засідання у травні

З  другого питання була представлена кадрова справа, щодо присвоєння вченого звання доцента кафедри електричної інженерії Юлії Романченко. За результатами таємного голосування  здобувачці  присвоєно вчене звання доцента.

Вчена рада СНУ ім. В. Даля провела два засідання у травні

Питання щодо надання рекомендацій про опублікування наукових та навчальних видань науково-педагогічних працівників університету, клопотання про присвоєння стипендії імені Героїв Небесної Сотні, тощо були розглянуті Вченою радою у різному.