У СНУ ім. В. Даля розпочався навчальний рік 2022/2023

У СНУ ім. В. Даля розпочався навчальний рік 2022/2023

Новий навчальний рік у СНУ ім. В. Даля розпочався 1 серпня для студентів денної форми навчання 2-го, 3-го, 4-го курсів бакалаврату та 2-го курсу магістратури на всіх 8 факультетах. На пари вийшли від 90 до 99% студентів.

В перший день на кураторській годині здобувачі вищої освіти отримали інформацію щодо особливостей навчального процесу в умовах сучасної соціально-економічної та політичної ситуації, обговорили проблеми та побажання студентів.

На засіданнях деканатів в першу чергу було зазначено, що в умовах війни потрібно забезпечити захист всіх учасників освітнього процесу під час навчання, дотримуватися усіх безпекових правил і не ігнорувати повітряну тривогу.

Наразі деканати займаються оформленням соціальних стипендій, наданням довідок, поновленнями та переведеннями здобувачів вищої освіти з інших ЗВО тощо.

Директор Центру ІТ-рішень Олег Захожай повідомив, що в технічному плані до начального року все готово, а саме:

  • для асинхронного режиму працює Електронний університет;
  • для синхронного режиму використовується сервіс Microsoft Teams;
  • університет подовжив підписку на хмарні сервіси Microsoft 365, які використовуються для дистанційного навчання разом із сервісом “Електронний університет”;
  • створені облікові записи для викладачів та студентів новоствореного Аграрного факультету. Тепер вони мають повноцінну можливість використовувати електронні сервіси університету для освітнього процесу та організаційної діяльності.

Відповідно до Наказу ректора у бакалаврів 1-го курсу навчання заняття розпочнуться 12 вересня, у магістрів 1-го курсу – 1 жовтня.