Аграрний факультет СНУ ім. В. Даля отримав грант ЄС за програмою Еразмус+

Аграрний факультет СНУ ім. В. Даля отримав грант ЄС за програмою Еразмус+

Аграрний факультет Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля отримав грант Європейського союзу за програмою Еразмус+ за темою: “Стале тваринництво та добробут тварин”. 

Проект розрахований на розробку освіти професіоналів у галузі тваринництва за міжнародними стандартами для забезпечення рішень щодо сталого тваринництва, добробуту тварин та боротьби зі зміною клімату, досягнення кліматичної нейтральності відповідно до Європейської зеленої угоди 2050. 

В Консорціум проекту входять Університет Нюртінген-Гайзлінген (Німеччина), Шведський університет сільськогосподарських наук (SLU) (Швеція), Університет Любляни (UL) (Словенія), Національний університет біоресурсів і природокористування України (НУБіП), Національний університет ветеринарної медицини та біотехнології ім. Ґжицького у Львові (ЛНУВМБ), Полтавський державний аграрний університет (ПДАУ), Асоціація свинарів України (АУПБ), Асоціація виробників молока (AВM), Українська виробнича корпорація м’яса на промисловій основі (УК Тваринпром), Науково-методичний центр вищої та передвищої освіти України (НЦВВО). Консорціум приділяє особливу увагу співпраці між закладами вищої освіти, бізнес-сектором, політичними й соціальними зацікавленими сторонами. 

До реалізації нового проекту Еразмус+ “Стале тваринництво та добробут тварин” залучені науково-педагогічні працівники кафедри здоров’я тварин і екології та кафедри тваринництва і харчових технологій Аграрного факультету.