Відбулося чергове засідання Вченої ради

Відбулося чергове засідання Вченої ради

Чергове засідання Вченої ради університету відбулося  під головуванням голови Вченої ради, ректорки університету, д.т.н., проф. Ольги Поркуян.

З першого питання про стан та перспективи розвитку факультету інформаційних технологій та електроніки доповів декан факультету Сергій Митрохін. Декан факультету звітував про підсумки роботи факультету за три попередні роки та окреслив перспективи розвитку факультету з урахуванням нинішньої ситуації в країні.

Відбулося чергове засідання Вченої ради

В обговоренні доповіді взяли участь: ректорка університету Ольга Поркуян, проректор з науково-педагогічної роботи, економіки та розвитку Руслан Галгаш,  декан факультету економіки та управління Євген Івченко, начальник науково-дослідної частини Григорій Бойко. Від комісії з підготовки проєкту рішення Вченої ради виступила декан юридичного факультету Олена Арсентьєва. Було відзначено, що на факультеті працює висококваліфікований науково-педагогічний колектив, діє  Спеціалізована  рада із захисту дисертацій, центр ІТ-рішень, виконуються проєкти за міжнародними грантами, проводяться спільні міжфакультетські наукові дослідження за замовленнями промислових підприємств України.  Рішенням Вченої ради було окреслено перспективи подальшого розвитку факультету.

З  другого питання була представлена кадрова справа щодо присвоєння вченого звання доцента кафедри української філології та журналістики Ірині Глуховцевій. За результатами таємного голосування  здобувачеві  одноголосно присвоєно вчене звання доцента.

Відбулося чергове засідання Вченої ради

Таємним голосуванням також були обрані кандидатури молодих науковців-претендентів на стипендію Кабінету Міністрів України для молодих вчених. Ними стали доцентка кафедри електричної інженерії Інна Мелконова та доцентка кафедри логістичного управління та безпеки руху на транспорті Марія Мірошникова.         

Також Вченою радою були затвердженні звіти стипендіатів стипендії Кабінету Міністрів України для молодих вчених, надані рекомендацій про опублікування наукових та навчальних видань науково-педагогічних працівників університету, затверджена Стратегія розвитку СНУ ім. В. Даля в умовах евакуації 2.0 (2022-2023).