Далівці 4-й рік поспіль проводять День кар’єри ЄС в Луганській області

Далівці 4-й рік поспіль проводять День кар’єри ЄС в Луганській області

Представники вищої освіти, ГО, бізнесу, державні службовці та активні молоді громадяни взяли участь в онлайн-заході «День кар’єри ЄС», що відбувся за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні у межах проєкту «Інформаційна підтримка Мереж ЄС в Україні». Співорганізатори події – Інформаційний центр ЄС Луганської області, що створено на базі СНУ ім. В. Даля і Центр розвитку кар’єри та підтримки підприємництва університету.

Далівці 4-й рік поспіль проводять День кар’єри ЄС в Луганській області

Подія почалася з вітальних слів першого проректора університету Дмитра Марченка та менеджера проєкту «Інформаційна підтримка Мереж ЄС в Україні» Дениса Чернікова. Далі відкриття події поступово перейшло у панельну дискусію на тему «Відновлення України: економічна свобода, сучасні інститути та європейська інтеграція» за участі сталих партнерів, поважних гостей та, звісно, представників університету. Зокрема до дискусії долучилися: Олена Гемусова – заступник директора-начальник управління зовнішніх зносин, промоції та інноваційного розвитку Департаменту міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин Луганської ОДА, Сергій Болотський – директор Луганського обласного центру зайнятості, Євген Ільченко – директор Агенції регіонального розвитку Луганської області, Юрій Д’яченко – завідувач кафедри міжнародної економіки і туризму та Альона Федорова – керівниця Центру розвитку кар’єри та підтримки підприємництва СНУ ім. В. Даля.

«Співпраця з Європою – це шлях для досягнення успіху, сюди включено: інституції, цінності, культуру спілкування. Необхідно здобувати знання та будувати траєкторію європейського спрямування, а для цього потрібно вивчати мову» – зазначив Юрій Дʼяченко.

Олена Гємусова розповіла про роботу департаменту, зокрема щодо проєктів, що фінансуються ЄС та реалізуються для подолання кризи, покращення соціальної інфраструктури, забезпечення мінімальних потреб молоді у робочих просторах та просторах для онлайн навчання.

Далівці 4-й рік поспіль проводять День кар’єри ЄС в Луганській області

Сергій Болотський окреслив нинішню ситуацію на ринку праці,  зазначив про організацію та проведення професійних курсів Луганським обласним Центром зайнятості для непрацевлаштованої молоді.

Щодо створення нових робочих місць та підтримки підприємництва в умовах війни розповів Євген Ільченко. Він зазначив:

«Важливо підтримувати амбітну молодь навчаннями та консультаціями. Ну і звісно надавати грантову підтримку для відкриття власної справи та започаткування свого бізнесу».

Нагадаємо, що метою проведення Днів кар’єри ЄС є поширення знань і розвиток навичок, необхідних студентам і молоді для того, щоб стати успішними в контексті європейської інтеграції України. Тож друга частина події включала у себе 3 онлайн-тренінги soft skills для здобувачів, викладачів СНУ ім. В. Даля та всіх охочих.

Далівці 4-й рік поспіль проводять День кар’єри ЄС в Луганській області

Перший тренінг був присвячений темі партисипації з назвою «Як залучити молодь до прийняття рішень. Основи партисипації». Тренерками тренінгу виступили Галина Посвалюк – фахівчиня проєктів міжнародної гуманітарної організації Help-Hilfe zur Selbsthilfe e.V. та Яна Чанкотадзе –фахівчиня відділу міжнародних проєктів і програм СНУ ім. В. Даля. Цей тренінг включив в себе декілька опитувань на рахунок розуміння, що таке «партисипація». Також учасникам була надана можливість попрацювати у групах та обговорити їх ідеї та пропозиції щодо того, як можна залучити молодь до прийняття рішень.

Тренеркою тренінгу «Які навички знадобляться для розвитку кар’єри. Фактори, які заважають кар’єрному зростанню» виступила Альона Федорова.

Далівці 4-й рік поспіль проводять День кар’єри ЄС в Луганській області

«Успіх кожного з нас залежить від зусиль, які ми докладаємо для досягнення цілей» – зауважила пані Альона під час тренінгу.

І на завершення Дня карʼєри ЄС у СНУ ім. В. Даля пані Наталія Ткаченко, керівниця центру розвитку «Soft skills» провела тренінг «Soft skills – універсальні компетенції майбутнього професіонала».

Далівці 4-й рік поспіль проводять День кар’єри ЄС в Луганській області

Найактивніші учасники події отримають брендовані подарунки.