Світла наша пам’ять Андрію Жидкову – далівцю і Воїну на псевдо Прєпод

Світла наша пам’ять Андрію Жидкову – далівцю і Воїну на псевдо Прєпод

Андрій Борисович Жидков загинув 4 листопада у районі  Бахмуту. Йому було 50 років.

Андрій Жидков з початку повномасштабної агресії рф воював у 111 бригаді ТрО (Луганська область).

Більшу частину життя віддав праці в СНУ ім. В. Даля. Був завідуючим кафедри електричної інженерії, проректором з адміністративно-господарської роботи. Пізніше мав значні успіхи на ниві підприємництва.

2014 року переїхав з окупованого Луганська до Сєвєродонецька разом з університетом. Був серед тих людей, які відновлювали діяльність вишу у нових умовах, а також розбудовували громадянське суспільство в Луганській області. Завдяки Андрію Жидкову було реалізовано велику кількість важливих проєктів. Він був першим, хто почав дбати про інклюзивність освітнього середовища університету, першим ініціював створення бренду Луганської області, першим розпочав роботу над просуванням цілей сталого розвитку серед молоді, займався питаннями енергозбереження.

Колеги пам’ятають його як добру, чуйну, порядну, принципову людину, яка завжди відкликалася на прохання про допомогу.  Був смілим,  принциповим, тим, якого любили й поважали, завжди боровся за справедливість й намагався зробити цей світ кращим не на словах, а у справах.

Академічна спільнота Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля глибоко сумує і висловлює щирі співчуття рідним і близьким Андрія. Це непоправна втрата для далівської родини.

Вічна пам’ять і слава Герою!