Молодий український вчений Костянтин Літвінов вже 9-й місяць у полоні

Молодий український вчений Костянтин Літвінов вже 9-й місяць у полоні

Колектив Східноукраїнського  національного університету імені Володимира Даля звертається до громадськості та державних органів України з проханням сприяти поверненню з російського полону нашого колеги Костянтина Анатолійовича Літвінова, доцента кафедри комп’ютерно-інтегрованих систем управління Факультету інформаційних технологій та електроніки.

В березні 2022 року Костянтин Літвінов потрапив до російського полону. Станом на листопад 2022 року немає точної інформації щодо місця утримання та стану здоров’я Костянтина.

За зверненням рідної сестри було відкрито кримінальне провадження щодо зникнення цивільної особи Костянтина Літвінова. Вся інформація щодо потерпілого передана у відповідні державні органи.

Костянтин народився у 1992 році у місті Сєвєродонецьк Луганської області. Після закінчення загальноосвітньої школи вступив до Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, який закінчив у 2014 році та отримав повну вищу освіту за спеціальністю «Автоматизоване управління технологічними процесами», здобувши кваліфікацію інженера-дослідника з комп’ютеризованих систем та автоматики, диплом магістра. Працювати Костянтин вирішив у рідному виші.

У 2019 році у віці 27 років захистив дисертацію у спеціалізованій вченій раді Д 64.050.09 Національного технічного  університету «Харківський політехнічний інститут» Міністерства освіти і науки України (номер диплому ДК № 047952) та отримав звання кандидата технічних наук.

У вересні-жовтні 2020 року в Malopolska School of Public Administration University of Economics in Krakow (м. Краків, Польща) пройшов  науково-педагогічне стажування на тему «New and innovative teaching methods» та отримав сертифікат про проходження науково-педагогічного стажування в країні Європейського Союзу. У 2021 році отримав сертифікат, який підтверджує достатньо високий рівень (В2) володіння іноземною мовою.

На рахунку Костянтина Літвінова 7 публікацій у періодичних наукових виданнях, що включені до переліку фахових видань України, до наукометричних баз, зокрема Scopus, Web of Science Core Collection; 3 патенти на винахід/корисну модель; декілька підручників, монографії та навчально-методичні посібники.

У лютому 2022 року, на момент повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну, Костянтин Літвінов працював доцентом кафедри комп’ютерно-інтегрованих систем управління, був членом президії Ради молодих вчених, викладав наступні дисципліни:

  • Метрологія, технологічні вимірювання і прилади.
  • Основи комп`ютерно-інтегрованого управління та промислової мережі.
  • Методи теоретичних досліджень вимірювальних каналів
  • Проектно-технологічна практика.
  • Переддипломна практика.
  • Комп’ютерні системи автоматизації виробництв нафтопереробки.
  • Сучасні методи програмування математичних моделей ТОУ та САР.

Просимо усіх небайдужих допомогти повернути з полону нашого співробітника, якого дуже чекають колеги та студенти!