Підписано Меморандум щодо впровадження магістерської програми «Агрокебети»

Підписано Меморандум щодо впровадження магістерської програми «Агрокебети»

Відбулося підписання Меморандуму про співробітництво щодо впровадження магістерської програми «Агрокебети» на Аграрному факультеті СНУ ім. В. Даля. Захід відбувся 4 листопада у м. Київ офлайн за участі представників Університету та Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».

На зустрічі були присутні член президії Асоціації, голова Наглядової ради освітнього проекту «Агрокебети» Алекс Ліссітса, від СНУ ім. В. Даля: ректорка Ольга Поркуян, проректор з науково-педагогічної роботи, економіки і розвитку Руслан Галгаш, в.о. декана Аграрного факультету Лілія Мартинець. У дистанційному форматі доєднались в.о. завідувача кафедри агрономії та лісівництва Сергій Халін, науково-педагогічні працівники та студенти кафедри.

Підписано Меморандум щодо впровадження магістерської програми «Агрокебети»

Член президії Асоціації, голова Наглядової ради освітнього проекту «Агрокебети» Алекс Ліссітса:

Хочу щиро подякувати за ту співпрацю, яка була у нас останнім часом за цією програмою. Усім нам зараз важко і складно, але я переконаний, що за нашою аграрною освітою – майбутнє. Наша задача зараз у таких складних умовах, в якіх опинилась держава, армія, освіта, бізнес, витримати складне навантаження, той удар, який ми отримуємо кожного дня, заради світлого майбутнього. І в цьому майбутньому програма «Агрокебети» буде зростати, розробляти ті наукові і навчальні програми, які дійсно важливі як для бізнесу, так і для держави загалом. Хочу сказати, що ми зараз розпочинаємо перемовини з найкращими аграрними закладами вищої освіти Європи, зокрема Нідерландів і Німеччини, щоб з вересня наступного року ми вже започаткували спільну програму, відповідно з обміном навчальними планами і студентами. Тому для кращих студентів плануємо провести один семестр за кордоном. Це буде або Німеччина, або Нідерланди. Передаю великий привіт нашим студентам з побажанням їм старанного навчання. Дуже радий, що ми підписали сьогодні Меморандум про подальшу співпрацю. Дякую керівництву Університету за довіру і підтримку. Вірю у нашу перемогу на фронті, у тому числі аграрному та освітянському.

Ректорка СНУ ім. В. Даля, докторка технічних  наук, професорка Ольга Поркуян:

Хочу подякувати нашим партнерам, завдяки яким існує така прекрасна магістерська програма «Агрокебети». Програма допомагає готувати дійсно сучасних фахівців, які відповідають вимогам часу аграрного бізнесу. І хочу подякувати співробітникам кафедри за те, що ви віддаєте багато інтелектуальних та емоційних зусиль, щоб студенти отримали знання, а країна отримала конкурентоспроможних фахівців агробізнесу. Сподіваюсь, що європейський досвід принесе багато корисного в підготовці студентів.

В.о. декана Аграрного факультету Лілія Мартинець:

Моє знайомство з програмою «Агрокебети» відбулося ще в Луганському національному аграрному університеті. Така програма дійсно потужна і цікава, вона допомагає готувати гарного фахівця, менеджера в аграрному секторі. Я рада, що ми продовжили співпрацю за цією програмою. Сподіваюсь, що усі зустрічі, гостьові лекції, зарубіжний досвід, загалом аграрна сфера викличе зацікавленість у наших студентів.

Підписано Меморандум щодо впровадження магістерської програми «Агрокебети»

В.о. завідувача кафедри агрономії і лісівництва Сергій Халін:

Хочу подякувати усім представникам Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» за можливість продовжувати працювати над успішним проектом «Агрокебети». На сьогодні викладачі та здобувачі вищої освіти кафедри відвідують гостьові лекції Байєр “Технології вирощування олійних” Ігоря Бучинського, АПД ІАМО “Аграрна торговельна політика в контексті європейської інтеграції України” Олександра Перехожука, New Holland “Системи сучасних технологій: Агроінженерія” Віталія Каплюка, Байєр “Захист с/г рослин від шкідників. Класифікація комах” Валентини Коцур та ін. Це унікальні і дуже корисні лекції для викладачів і студентів.

Така програма допомагає готувати висококваліфікованих спеціалістів. Ми вдячні керівництву Університету та факультету за підтримку і довіру.

Старший викладач кафедри агрономії і лісівництва Надія Скнипа:

Висловлюю слова подяки усім, хто підтримує таку програму. Наші здобувачі вищої освіти дуже раді, вони приєднуються до гостьових лекцій. Вони готові отримувати нові знання.

Здобувачка вищої освіти магістерського рівня спеціальності «Агрономія» Наталія Рожнова:

Від усіх магістрів кафедри агрономії та лісівництва Аграрного факультету хотіли б подякувати за нові знання, можливість відвідувати корисні гостьові лекції. Чекаємо ще на багато цікавих заходів та зустрічей.

Підписання Меморандуму є запорукою плідної співпрацю з Асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» та представниками бізнесу.