Представники СНУ ім. В. Даля обговорили засади дотримання академічної доброчесності в спортивній науці

Представники СНУ ім. В. Даля обговорили засади дотримання академічної доброчесності в спортивній науці

Студенти та викладачі кафедри здоров’я людини та фізичного виховання Факультету гуманітарних та соціальних наук СНУ ім. В. Даля взяли участь у науковому онлайн-вебінарі «Академічна доброчесність у спортивній науці», проведеному в межах Всесвітнього дня науки – 2022.

Захід було організовано товариством студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених факультету здоров’я, фізичного виховання і спорту Київського університету імені Бориса Грінченка. Метою заходу стало підвищення рівня інформованості викладачів, студентів та молодих вчених стосовно принципів академічної доброчесності в галузі фізичної культури.

Система сприяння академічній доброчесності є однією з ключових складових внутрішньої системи забезпечення якості в закладах вищої освіти галузі фізичної культури і спорту. Вона базується на корпоративних стандартах здійсненні освітньої й наукової діяльності здобувачами вищої освіти і співробітниками університету та формує сприятливе середовище для впровадження етики академічних взаємовідносин й запобігання її порушень.

Також на вебінарі було розглянуто роль НАЗЯВО у забезпеченні академічної доброчесності в системі вищої освіти та в спортивній науці, дотримання її принципів у Придніпровській державній академії фізичної культури і спорту, реалізації її основних засад на прикладі Київського університету імені Бориса Грінченка.