Представники СНУ ім. В. Даля дискутували на тему руйнівних загроз сектору критичної інфраструктури/ризиків кібербезпеки й фізичної безпеки в Україні

Представники СНУ ім. В. Даля дискутували на тему руйнівних загроз сектору критичної інфраструктури/ризиків кібербезпеки й фізичної безпеки в Україні

Представники Факультету інформаційних технологій та електроніки СНУ ім. В. Даля взяли участь у вебінарі «Термінові дії: пом’якшення кіберзагроз і ризиків фізичної безпеки в секторі критичної інфраструктури» («Acting with Urgency: Mitigating Risk to the Critical Infrastructure Sector in Ukraine»).

Віртуальний захід, організований Фондом цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global), був присвячений руйнівним загрозам сектору критичної інфраструктури, з фокусом на ризики кібербезпеки та фізичної безпеки в Україні.

Основна тема заходу наголошує на важливості невідкладних дій щодо реагування на нагальні загрози безпеці критичного сектору інфраструктури, що впливають на ширшу міжнародну систему.

Акцентуючи увагу на руйнуваннях і проблемах воєнного часу, що продовжуються і від яких страждає Україна, учасники дискусії підкреслили партнерам, що допомога має бути своєчасною і спрямованою на пом’якшення довгострокових наслідків у секторі критичної інфраструктури та за його межами.

Цей захід також об’єднав фінансові агентства, які мають програму забезпечення дотримання санкцій. Крім того, були розглянуті можливі рішення для умов воєнного часу в Україні та поінформовано партнерів про методи вирішення глобальних проблем, подібних тим, що існують у Східній Європі.